TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com es fa el coulant de xocolata amb compota de cirera? Recepta del pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta

El pastisser del restaurant Sa Llagosta, de Fornells, a Menorca, revela com fer aquestes postres a casa

Com es fa el coulant de xocolata amb compota de cirera? Recepta del pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta Zoom

El pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta, de Fornells, a Menorca, explica com preparar a casa un coulant de xocolata amb una compota de cireres per aprofitar-ne la temporada.

Coulant de xocolata amb compota de cireres

 

Ingredients per a 8 coulants (servits en flameres petites)

Per a la compota de cireres

500 g de cireres

80 g de sucre

15 g d’'amaretto'

 

Per als coulants

200 g de xocolata negra de 70% de cacau

200 g de mantega

Oli d’oliva

4 rovells d’ou

4 ous sencers

80 g de sucre

60 g de farina

18 g de cacau en pols

 

Elaboració

Encamiseu els motlles on posareu el coulant, és a dir poseu-hi una capa de mantega i d’oli d’oliva.

En un bol poseu-hi els rovells d’ous, després els ous sencers, el sucre i bateu-ho amb l’ajut de les varetes de mà. Tot seguit, tireu-hi la farina i el cacau en pols. Torneu-ho a remenar amb les varetes. Ha de quedar una mescla homogènia sense grumolls.

En un altre bol (que pugui anar al microones) tireu-hi la mantega i els quadrats de xocolata. Ho posareu al microones a tocs de trenta segons a mitja potència.

Un cop s’ha desfet la xocolata i la mantega, aboqueu-ho a la barreja primera. Torneu-ho a barrejar una mica amb la vareta, i tot seguit la col·loqueu en una mànega pastissera.

Ara ompliu els motlles fins a tres quarts. És important que no els ompliu del tot.

Deixeu-los reposar entre una hora i mitja i dues hores a la nevera.

Mentrestant, prepareu la compota de cirera.

En una olla que pugui anar al bany maria, poseu-hi sucre i licor amaretto.

Traieu els pinyols de les cireres, partiu-les per la meitat amb un ganivet i afegiu-les de seguida al sucre i el licor. Podeu fer ús d’un clip obert per treure els pinyols.

Un cop despinyolades totes les cireres, poseu l’olleta dins d’una altra olla més gran, amb aigua bullent, i tapeu la cassola petita perquè es faci bé el bany maria.

Deixeu que es coguin les cireres durant trenta minuts.

Passat aquest temps, coleu-les i reserveu el líquid restant, perquè el reduireu a part.

Col·loqueu el líquid en una cassola, porteu-lo al foc i deixeu-lo bullir fins que adquireixi una textura espessa.

Un cop espès, afegiu-lo a les cireres cuites al bany maria i poseu-ho a la nevera fins que estigui fred.

Un cop els coulants han reposat, poseu-los al forn, preescalfat a 200 ºC, i els coeu-los durant 8 o 9 minuts.

Passat aquest temps, ja podeu emplatar-los. Els traieu del motlle i hi tireu al damunt la compota de les cireres amb una mica de sucre glacé empolvorat per sobre.

Bon profit!