TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

El xocolater Miquel Guarro proposa fer galetes d'avellanes i xocolata a casa

El director de pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Hofmann explica com es fan

El xocolater Miquel Guarro proposa fer galetes d'avellanes i xocolata a casa Zoom
El xocolater Miquel Guarro, director de pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Hofmann, explica com preparar a casa unes galetes de mantega que ell mateix ha fet aquests dies.
Galetes de mantega avellanada amb vainilla, xocolata, cafè i avellanes
250 g mantega (amb un 82% de matèria grassa)
1 branca de vainilla 
330 g de farina
2 g de sal fina
5 g bicarbonat
4 g de cafè mòlt
120 g ous 
300 g sucre morè
250 g de xocolata negra (amb un 70% de cacau)
180 g d'avellanes torrades
 
Procediment: 

Coeu la mantega juntament amb la vainilla fins que comenci a rossejar el fons del cassó. Llavors apagueu el foc.

Deixeu-ho refredar a temperatura ambient. 

Tot seguit, tireu-hi la farina, la sal, el bicarbonat i el cafè molt i barregeu-ho. 

Afegiu-hi l'ou batut i barregeu-ho. 

Incorporeu-hi el sucre, la xocolata i les avellanes, prèviament esmicolades.

A continuació, amasseu-ho una mica i deixeu-ho reposar durant una hora.

Mentrestant, escalfeu el forn a 180ºC.

Passada l'hora, a partir de la massa feu boles d'uns 45 grams cada una. Després aixafeu-les perquè quedin com galetes rodones.

Col·loqueu-les a la safata del forn, que haureu cobert amb paper sulfuritzat.

Han de coure entre 12 i 15 minuts a 180º.

Passat aquest temps, traieu-les del forn i deixeu-les refredar.

Un cop fredes, ja estaran a punt per menjar!