Trinitat Gilbert

La senzillesa de preparar i assaborir gelats casolans

Els ingredients principals per a les preparacions fredes són fruites, vegetals i sucs 

Com fer gelats casolans i sortir-se'n Zoom

Els gelats i les begudes fredes han format part de l'imaginari estiuenc des de fa segles, com han demostrat diverses investigacions, com ara les que s'han fet al Born, Centre de Cultura i de Memòria Barcelona.

L'autora del llibre 'Ama. Come. Vive. Brilla. Cocina honesta para conquistar tu salud' (Lunwerg) dedica un capítol sencer a descriure'n receptes tan senzilles com innovadores. Us en relatem algunes:

Sorbet granissat de te 'matcha'

Per a 3-4 persones

Preparació: 5 minuts

Eines: Batedora

200 ml de llet d'ametlles

2 cullerades soperes de te 'matcha'

40 grams de sucre de coco

10-12 glaçons de llet d'ametlles

A la batedora, bateu primer la llet d'ametlles, el te i el sucre.

Afegiu-hi els glaçons de gel i tritureu-ho fins que aconseguiu una textura de granissat.

Per a aquesta recepta és ideal que tingueu una batedora que tingui potència per polvoritzar els glaçons.

Sorbet de taronja, mango i albercoc amb alfàbrega fresca

Per a 2-4 persones

Eines: Batedora

Preparació: 10 minuts

Ingredients

250 ml de suc de taronja acabat de fer

500 g de mango i albercoc congelats

1 grapat de fulles d'alfàbrega

2 cullerades soperes de sucre de coco

Congeleu la fruita, sense pinyol, trossejada en trossos mitjans i dins de bosses de congelació.

Quan aneu a fer el sorbet, traieu la fruita uns minuts abans del congelador.

Feu el suc de taronja.

Poseu a la batedora el suc, la fruita i l'endolcidor. Ara bé, si la fruita estava molt madura quan la vau congelar, no serà necessari. Bateu-ho fins que la fruita quedi triturada.

Afegiu-hi les fulles d'alfàbrega i torneu-ho a triturar fins que quedin trossejades de forma petita.

Serviu-ho immediatament.

Lékué, l'empresa que ha revolucionat els estris de cuina amb el material de la silicona platí (un dels materials més saludables), ha tret al mercat per a aquest estiu motlles en forma de cactus, que Lékué recomana fer servir per assaborir, en fred, alvocat amb llima i mel. Tot triturat i congelat, i així el resultat serà verd com el motlle. Mentrestant, al mercat acaba d'aparèixer una nova marca de te 'matcha' ecològic, de nom Matcha & CO, que també aposta perquè el te japonès, conegut per les seves propietats antioxidants, es faci servir com a ingredient de gelats [vegeu-ne la recepta].

Per fer gelats en forma de cactus Zoom

Per fer gelats en forma de cactus