ARA
Barcelona

Paco Morales, nou cuiner convidat a Casa de Tapas Cañota

La seva tapa solidària recaptarà fons per a la Fundació Iván Mañero a Guinea Bissau

Una vegada més, els germans Iglesias, propietaris de Casa de Tapas Cañota, acosten als seus comensals la possibilitat de degustar creacions fetes per estrelles Michelin d’arreu del territori. Ara li ha tocat a Paco Morales, que acaba d’erigir-se com el nou cuiner convidat d’aquest local de tapes de Barcelona.

En aquesta ocasió, el xef cordovès propietari del restaurant Noor ha escollit una tapa de 'mazamorra' d’ametlla, sardina fumada i poma verda. Una creació que es podrà degustar a partir de dimarts vinent i durant dos mesos i de la qual una part dels beneficis aniran destinats als projectes de la fundació del doctor Iván Mañero a Guinea Bissau.

"Amb aquest plat d’origen precolombí volíem portar un trosset de la nostra cuina de Còrdova al Cañota i mostrar la feina que fem al sud d’Europa amb ingredients fins ara desconeguts a Occident", ha explicat Morales durant la presentació. Es tracta d’una recepta en què és molt important la temperatura del plat quan se serveix i que juga molt amb les textures i la proporcionalitat en la combinació dels productes exòtics i locals.

En aquesta nova edició, Morales es converteix en l'onzè xef de la incitativa semestral de la casa de tapes, on ja han col·laborat els xefs Nacho Manzano, Dani García, Paco Roncero, Juan Mari Arzak, Quique Dacosta, Karlos Arguiñano, els germans Córdoba, Ricardo Sanz, Ricard Camarena i Dani Carnero.