Pa de pessic de xocolata sense gluten

Miquel Antoja és cuiner del restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar. També és molt actiu a la xarxa social Instragram (@miquelantoja), on penja vídeos de receptes que ell prepara a casa i que grava amb el seu mòbil, col·locat damunt d'un got de vidre. És un amant de la bona cuina i de la que integra tots els paladars.

Ingredients per a 4 persones

2 ous

60 g de sucre

100 g d’ametlla en pols (o bé avellanes o festucs)

60 g de nata

4 g d’impulsor

10 g de cacau

40 g de mantega

25 g de xocolata negra del 70% de cacau

Desfeu la xocolata juntament amb la mantega. Feu-ho al microones, a intervals d’1 minut i en posició de descongelació. A cada minut de microones, atureu-lo i traieu-ho a fora per remenar-ho. Reserveu-ho.

Barregeu els ingredients en l’ordre indicat a l’apartat Ingredients. L’últim que hi haureu d’incorporar és la xocolata desfeta amb la mantega, que haureu fet al primer pas. Bateu-ho tot junt.

Deixeu reposar la massa a la nevera durant un mínim de 30 minuts i un màxim de 2 dies (vigileu, perquè porta ous). També podeu congelar la massa i així tenir-la preparada per quan vulgueu fer un pastís en menys temps.

Col·loqueu la massa en un motlle per anar al forn. Si l’heu escalfat prèviament, es courà a 170º durant només 10 minuts.

Quan tragueu el pa de pessic del forn, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.

Decoreu-lo amb fruits vermells i melmelada de fruits del bosc.

Nota: Aquest pa de pessic rep el nom de financier perquè l’ou no hi va muntat, com és habitual en moltes receptes de pans de pessic.

Bon profit!