Idees per menjar més llegums

Les proteïnes vegetals o les proteïnes verdes són beneficioses per a l'organisme: són riques en fibra, fàcils de digerir i aporten vitamines i minerals. Però com es cuinen? Us expliquem idees de plats.

Idees per menjar més llegums Zoom

El llibre "Proteínas vegetales", de Fern Green, publicat per Lunwerb (2016) ens en proposa receptes atractives per introduir-les als menús diaris:

Tabulé de cigrons

Per a 4 persones

Preparació: 1 hora, més una nit anterior en remull

185 g de cigrons

1 culleradeta de bicarbonat sòdic

150 g de pèsols

Fulles de menta

Anet fresc

Fulles de julivert

Pell de llimona confitada

50 g de iogurt natural

1 culleradeta sopera d'oli d'oliva verge extra

1 culleradeta de suc de llimona

1 culleradeta de xarop d'auró

Sal

2 culleradetes de fulles de menta, anet i julivert picats per decorar

Deixeu en remull els cigrons durant una nit. Escorreu-los. Poseu el bicarbonat sòdic en una cassola junt amb aigua. Porteu-ho a ebullició i manteniu la bullició durant 40 minuts.

Passats 40 minuts, refresqueu-los amb aigua freda.

Bateu amb una batedora, durant 1 minut, les herbes, la pell de llimona contifada, el iogurt, l'oli, el suc de llimona, el xarop d'auró i la sal. 

Barregeu-hi els cigrons i els pèsols. Amaniu-ho. Decoreu-ho amb les herbes picades.