RECEPTA
T.GILBERT / A.OM / J.CASTELLANO
Barcelona

Tirabecs saltejats amb puntes d'ibèric i oli d'orenga

Tirabecs saltejats amb puntes d'ibèric i oli d'orenga Zoom

Cristina Manyer (http://cristinamanyer.com) és 'health coach' i professora de cuina saludable. També és coneguda pel seu compte d'Instagram, @cristinamanyer, en què, foto a foto, dona consells per cuinar plats saludables. En aquesta ocasió les receptes les vam gravar a l'espai Barcelona Cuina Natural (http://www.barcelonacuinanatural.cat), situat al carrer Berlinès de Barcelona.

Ingredients per a 2 persones


200 g de tirabecs nets i sense el nervi

4 alls tendres tallats a la juliana

50 g de puntes de pernil ibèric (elimineu-ne l'excés de greix)

8 meitats de tomàquet sec hidratat en aigua mineral tèbia durant 30 minuts

230 g de tomàquets 'cherry' tallats per la meitat

4 grans d'all laminats

1 cullerada de postres de romaní molt

Oli d'oliva extra verge


Ingredients oli d'orenga

3 cullerades soperes d'oli d'oliva extra verge

1 cullerada de postres d'orenga sec esmicolat amb les mans

1 cullerada de postres de vinagre d''umeboshi'

1 cullerada sopera de pinyons (o festucs) picats, crus i sense sal


Ingredients per a la decoració


Germinats de ceba, all o porro


Preparació


Retireu el nervi dels tirabecs. Després escaldeu-los amb aigua i sal durant un minut. Escorreu-los i reserveu-los.

Escalfeu la paella amb dues cullerades soperes d'oli d'oliva extra verge i saltegeu els alls laminats fins que estiguin daurats.

Afegiu-hi els alls tendres i saltegeu-los durant 3-4 minuts.

Afegiu-hi els tomàquets 'cherry' i els tomàquets secs i saltegeu-los juntament amb el romaní.

Afegiu-hi les puntes d'ibèric i saltegeu-ho tot dues voltes.

Per acabar, afegiu-hi els tirabecs i saltegeu-los un minut amb la resta d'ingredients.

Emplateu i serviu amb la vinagreta d'orenga que haureu preparat i els germinats (de ceba, d'all o de porro; els tres ingredients hi van bé perquè són picants i digestius).


Per preparar l'oli d'orenga


Esmicoleu amb els dits l'orenga.

Piqueu els pinyons (o els festucs).

Afegiu-los a la resta d'ingredients líquids: l'oli d'oliva i el vinagre d''umeboshi'. Barregeu-ho tot bé perquè tots els ingredients s'integrin bé.

Bon profit!