T.GILBERT / A.OM / M.MASDEU / J.CASTELLANO
Barcelona

Mona de Pasqua casolana amb niu de xocolata

Mona de Pasqua casolana amb niu de xocolata Zoom

El pastisser Eric Ortuño, format a les millors escoles i pastisseries de França, i actual xef pastisser de l’escola Hofmann de Barcelona, proposa preparar a casa un niu de xocolata, atractiu i llaminer. Aquesta, i moltes altres creacions, es poden adquirir també a la pastisseria del carrer dels Flassaders, número 44, de la Ciutat Comtal.

Per a 6 persones

115 g de mantega

70 g de xocolata del 70% de cacau

2 ous

60 g de farina

100 g de sucre


Per al pa de pessic:

Bateu els ous amb el sucre. Afegiu-hi la xocolata amb la mantega fosa. Barregeu-hi la farina. Ompliu un motlle de 18 cm amb la massa aconseguida. Coeu-lo al forn a 180º durant 8 minuts. Després, deixeu-lo refredar.

Per a la mousse de xocolata

2 rovells d’ou

80 g de nata líquida

125 g de xocolata del 70% de cacau

250 g de nata muntada

Bulliu la nata líquida. Aboqueu-hi al damunt la xocolata. Afegiu-hi els rovells i la nata muntada. Poseu la mousse sobre el pa de pessic i deixeu-lo refredar a la nevera una hora.

Fils de xocolata com a decoració

125 g de xocolata negra desfeta

Congeleu una safata de forn. Amb una mànega pastissera, on haureu posat la xocolata negra desfeta, feu uns fils de xocolata i col·loqueu-los al voltant del pastís. Podeu acabar de decorar amb ous de xocolata, que podeu comprar-los fets.

Opcional (per a la decoració final)

Ous de xocolata amb un bany d’or (els podeu substituir per uns altres ous de xocolata, si voleu).

Bon profit!