T. Gilbert

Qui deia que les gofres eren difícils de preparar a casa?

El llibre 'Proteínas vegetales. 66 recetas antioxidantes', de Fern Green, de l'editorial Lunwerb, explica com fer-ne

Qui creu que les gofres són difícil de fer? Zoom

Gofres

Per a 4 persones

175 g de farina de blat integral

140 g de farina de sègol

2 cullerades soperes de sucre morè

1 culleradeta de sal

1 cullerada sopera de llevat químic

430 ml de llet de soja

1 cullerada sopera d'extracte de vainilla 

2 ous lleugerament batuts

4 cullerades soperes de mantega fosa

Ratlladura de 1/2 taronja

50 g de nous pacanes trossejades + una mica més per decorar

100 g de maduixes

100 ml de iogurt natural

Barregeu les farines, el sucre, la sal i el llevat químic. Incorporeu-hi la llet, la vainilla, els ous i la mantega. Barregeu-los amb molt de compte. 

Afegiu-hi la ratlladura de la taronja i les nous pacanes. Barregeu-ho bé.

Aboqueu 120 ml de pasta a la gofrera (recipient per fer gofres) i respecteu el temps de cocció indicat pel fabricant. 

Serviu les gofres guarnides amb maduixes, nous pacanes i iogurt.

Ho sabies?

Les proteïnes estan compostes per 22 aminoàcids que participen en la formació d'enzims, hormones, anticossos i nous teixits en l'organisme, explica Fern Green. 

5 fonts de proteïnes vegetals són:

·Pèsols secs: 25 grams de proteïnes per 100 g. Contribueixen a estabilitzar l'índex glucèmic i són rics en fibra.

·Mongetes vermelles: 24 g de proteïnes per 100 g. Són riques en midó, proteïnes i fibra.

·Soja verda: 23,86 de proteïnes per 100 g. Són riques en fibra i redueixen els nivells de colesterol.

·Llavors i fruita seca oleaginosa: 20 a 30 g de proteïnes per 100 g. Riques en greixos beneficiosos per al cor. Aporten energia i contenen minerals poderosos.

·Tempeh: 18 grams de proteïnes per 100 g. Redueixen els nivells de colesterol.