Qui deia que les gofres eren difícils de preparar a casa?
El llibre 'Proteínas vegetales. 66 recetas antioxidantes', de Fern Green, de l'editorial Lunwerb, explica com fer-ne
Gofres
Per a 4 persones
175 g de farina de blat integral
140 g de farina de sègol
2 cullerades soperes de sucre morè
1 culleradeta de sal
1 cullerada sopera de llevat químic
430 ml de llet de soja
1 cullerada sopera d'extracte de vainilla
2 ous lleugerament batuts
4 cullerades soperes de mantega fosa
Ratlladura de 1/2 taronja
50 g de nous pacanes trossejades + una mica més per decorar
100 g de maduixes
100 ml de iogurt natural
Barregeu les farines, el sucre, la sal i el llevat químic. Incorporeu-hi la llet, la vainilla, els ous i la mantega. Barregeu-los amb molt de compte.
Afegiu-hi la ratlladura de la taronja i les nous pacanes. Barregeu-ho bé.
Aboqueu 120 ml de pasta a la gofrera (recipient per fer gofres) i respecteu el temps de cocció indicat pel fabricant.
Serviu les gofres guarnides amb maduixes, nous pacanes i iogurt.
Ho sabies?
Les proteïnes estan compostes per 22 aminoàcids que participen en la formació d'enzims, hormones, anticossos i nous teixits en l'organisme, explica Fern Green.
5 fonts de proteïnes vegetals són:
·Pèsols secs: 25 grams de proteïnes per 100 g. Contribueixen a estabilitzar l'índex glucèmic i són rics en fibra.
·Mongetes vermelles: 24 g de proteïnes per 100 g. Són riques en midó, proteïnes i fibra.
·Soja verda: 23,86 de proteïnes per 100 g. Són riques en fibra i redueixen els nivells de colesterol.
·Llavors i fruita seca oleaginosa: 20 a 30 g de proteïnes per 100 g. Riques en greixos beneficiosos per al cor. Aporten energia i contenen minerals poderosos.
·Tempeh: 18 grams de proteïnes per 100 g. Redueixen els nivells de colesterol.