Trinitat Gilbert

Dues preguntes sobre els productes 'light'

Segons el llibre 'Come bien hoy, vive mejor mañana', de l'autor Henri Joyeux (Editorial Planeta)

Mousse-iogurt_1638446142_33516674_651x366 Zoom
  1. ¿Els productes 'light' ajuden a aprimar-se? Contenen entre un 30, un 40 o un 50% menys de calories, i per tant són menys rics en calories, però consumir-ne no implica que puguem prescindir de buscar un equilibri nutricional, és a dir que pel sol fet de menjar-ne no aconseguirem rebaixar els quilos que vulguem.
  2. ¿Els productes 'light' són fiables? La reducció de calories lipídiques es pot aconseguir de diferents formes. Un mètode és, senzillament, dissolent el producte en aigua. De fet, les mantegues, les margarines i les maioneses que es qualifiquen de 'light' contenen fins a un 50% d'aigua. El gran problema és que el consumidor està convençut que pot prendre aquesta mena de productes sense restriccions i, per consegüent, es tendeix a consumir-ne més; per exemple, posant més quantitat de mantega a la torrada. Un altre mètode consisteix a reduir el contingut de greix d'un producte per midó, sobretot de tapioca. És el cas dels productes que es venen com a ultracongelats. També hi ha gelats en què la nata se substitueix per clara d'ou.