Tiramisú de galetes Oreo

Tiramisú de galetes Oreo Zoom

El cuiner Nuncio Cona, nascut a Palerm, és un apassionat de la cuina italiana i també de la catalana, que fusiona al restaurant 2254. Aquest nombre fa referència als quilometres exactes que hi ha entre les dues ciutats, Barcelona i Palerm, trajecte que ell ha recorregut en vespa.

El tiramisú de galetes Oreo, presentat en torreta, és una recepta inventada per ell.

Per elaborar la crema de mascarpone

70 g de sucre

2 rovells d’ou

2 clares d’ou

200 g de mascarpone

Barregeu en un bol el sucre amb els dos rovells d’ou i munteu a punt de neu les clares.

Afegiu les clares a la barreja de sucre i, remenant amb molta cura, incorporeu-hi el mascarpone.

Per continuar amb l’elaboració del tiramisú

1 cafè americà llarg (tassa grossa)

4 cullerades de cafè de sucre

1 raig de licor d’amaretto (o licor d’ametlles)

1 paquet de galetes Oreo

Nota: Si les criatures n’han de menjar, es pot substituir el licor d’amaretto i el cafè per batut de xocolata, per exemple.

En un bol, barregeu el cafè i el licor.

Muntatge

Mulleu una per una les galetes Oreo amb la mescla de cafè i licor. Només suqueu-les una mica, sense que s’arribin a xopar.

La primera base serà de galetes Oreo. Un cop col·locada, cobriu-la amb la preparació de mascarpone amb l’ajut d’una cullera.

Després, una altra capa de galetes Oreo, i així, fins a omplir la torreta o el recipient que hàgiu triat (com ara un got).

Per acabar la recepta, i sobre l’última capa de crema de mascarpone, escampeu-hi una Oreo esmicolada, com si es tractés de sorra. I al mig de la falsa sorra hi podeu posar una branqueta de menta i dos maduixots.

Ja està a punt per menjar. Bon profit!