Crema de moniato amb xips de moniato

Miquel Antoja és cuiner del restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar. També és molt actiu a la xarxa social Instragram (@miquelantoja), on penja vídeos de receptes que ell prepara a casa i que grava amb el seu mòbil, col·locat damunt d'un got de vidre. És un amant de la bona cuina i de la que integra tots els paladars.

Ingredients per a 4 persones

600 g de moniato

200 g d’aigua mineral

Sal

Pebre

Nou moscada

Coeu els moniatos al forn a 220 o 230º sense paper metàl·lic (necessitareu ben bé 40 minuts perquè es coguin bé). Col·loqueu-los directament a la safata del forn, així aconseguireu que la pell es caramel·litzi i tingui més gust.

Després, tot just sortir del forn, cobriu-los amb paper metàl·lic durant 10 minuts, perquè així serà més fàcil pelar-los.

Un cop pelats, poseu-los amb l’aigua mineral i la sal. Tritureu-ho tot molt bé perquè no quedi brillant i la textura sigui molt fina.

Salpebreu la crema al vostre gust i ratlleu-hi per sobre nou moscada. Reserveu-la.

Per als xips de moniato

1 moniato

300 g d’oli d’oliva

Sal

Peleu el moniato i feu-ne làmines. Després, poseu oli en una paella. El truc per saber que l’oli està al punt per posar-hi les làmines de moniato és que faci bombolletes. Si en fa, és el moment d’abaixar el foc i posar-hi el moniato.

Perquè les làmines quedin cruixents i de color taronja viu, no negre, heu d’estar alerta: traieu el moniato just quan les vores deixin de fer bombolletes.

Aneu-les col·locant en un plat i saleu-les al vostre gust.

Muntatge

A l’hora de muntar el plat, col·loqueu en un bol la crema de moniato i, per sobre, en forma de punxa, les làmines de moniato cuites.

Bon profit!