Crema freda de verdures escalivades

La recepta fàcil de la setmana, molt adequada per a l'estiu

El restaurant 7 Portes aposta per la cuina tradicional catalana, que practica diàriament. Amb un respecte absolut també per la temporada dels ingredients, la carta del 7 Portes destaca pels arrossos, les verdures i les postres llamineres.

Ingredients per a 4 persones

2 pebrots escalivats

1 ceba

2 grans d’all

2 kg de tomàquet madur

3 cullerades de vinagre blanc

200 g d’oli d’oliva

2 ous durs

8 llesques de pa fregit

1 cullera de pebre vermell dolç

1 litre d’aigua mineral

Vinagre

Sal

Pebre blanc

Per al guarniment de la sopa:

·Ou dur

·Pernil tallat molt fi

Escaliveu les verdures al forn.

Fora del forn, deixeu-les refredar i peleu-les.

Aboqueu totes les verdures escalivades en un vas de batedora i afegiu-hi l’aigua, el pa fregit, el pebre dolç, un raig d’oli, el vinagre i els dos ous durs.

Bateu-ho.

Un cop batut, passeu-ho pel colador xinès.

Rectifiqueu-ho de sal i pebre blanc.

Poseu-hi uns bocins d’ou picat i pernil tallat molt fi.

Aboqueu-hi pel damunt la sopa que tindreu prèviament preparada.

Serviu-la ben freda.

Bon profit!