Mengem 02/03/2016

Crema de carxofes i api-rave

Atreviu-vos a pelar carxofes

1 min

Pere Carrió i el seu Gat Blau

Cuiner convençut de la seva filosofia vital, que aplica a cadascuna de les seves receptes. Productes de proximitat, ecològics i ‘slow food’ és el trident màgic, present a tots els plats.

En Pere Carrió realça les receptes tradicionals catalanes amb bases vegetals, bàsiques per a l’alimentació saludable. I amb coccions lleugeres: al vapor, al forn i bullides.

(Restaurant Gat Blau, al carrer Comte Borrell, 122 de Barcelona)

Ingredients per a 4 persones

1 api-rave

1 kg de carxofes

2 cebes

Sal

Pebre

Oli d’oliva extra verge

Talleu les carxofes. Poseu-ne unes quantes en un bol amb aigua i julivert, i la resta, reserveu-les per bullir.

Talleu i peleu l’api-rave i les dues cebes.

Poseu un raig d’oli d’oliva en una cassola i bulliu-hi primer l’api-rave i les cebes. Al cap de poc, incorporeu-hi les carxofes. Ha de quedar tot cuit.

Tritureu-ho tot un cop bullit.

Ara és el moment de recuperar les carxofes del bol amb aigua i julivert.

Poseu-les en un plat fondo i al voltant, la crema de verdures.

Amaniu-ho amb una raig final d’oli d’oliva i pebre.

Bon profit.

stats