T.GILBERT / A.OM / J.CASTELLANO

Amanida de síndria

La bloguera i instagramer @DeliciousMartha recomana tres plats refrescants per a l’estiu, fàcils de preparar amb els productes de temporada i de proximitat. @DeliciousMartha penja diàriament al seu compte d’Instagram tres fotografies noves de plats, tant dolços com salats. Els dilluns, els destina sempre als plats de pasta.

Ingredients per a quatre persones:

• Mitja síndria

• Dos talls de meló

• Fulles de menta

• Formatge feta

• Nous

• Pipes de gira-sol

• Ratlladura de llimona

• Canonges i ruca

• Orenga seca

• Oli d’oliva

Preparació:

Buideu la síndria amb l’ajuda d’una cullera especial per fer boles (cullera parisenca). Un cop buida i reservades les boles, aboqueu-ne el suc en un altre recipient i assequeu la síndria buida amb un paper absorbent. Feu el mateix amb el meló i poseu les boles d’ambdues fruites dins la pell de la síndria. Incorporeu-hi les nous, a trossos, les pipes i la ratlladura de llimona. Piqueu la menta molt fina i aboqueu-la a l’amanida. També, les fulles de ruca i els canonges un cop nets. Repartiu-hi el formatge feta esmicolat i l’orenga, i regueu-ho amb un bon raig d’oli. Remeneu-ho bé i serviu-ho.

Agraïments: Terra Veritas